Urządzenie gaśnicze pianowe 2 l UGP-2x ABF
|
Opis podstawowy
Urządzenie gaśnicze pianowe do gastronomii UGP-2x ABF przeznaczona jest do gaszenia pożarów olejów i tłuszczów jadalnych - grupa pożarów F. Gaśnica gasi także pożary ciał stałych (drewna, tworzyw sztucznych, tkanin itp.). Ze względu na swoje właściwości gaśnicze jest szczególnie polecana jako ochrona przeciwpożarowa w gastronomii oraz w kuchniach domowych, czyli wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z gorącymi olejami i tłuszczami. Specjalny środek gaśniczy zastosowany w urządzeniu gaśniczym UGP-2x ABF posiada Atest Państwowego Zakładu Higieny i uzyskał pozytywną ocenę w zakresie bezpieczeństwa dla ludzi i środowiska. Urządzenie gasi również urządzenia elektryczne pod napięciem do 1000 V.Podstawowe cechy gasnicy:
+ Posiada solidną mosiężną głowicę pokrytą niklem
+ Głowica wyposażona w zawór bezpieczeństwa
+ Jest pod stałym ciśnieniem, dzięki czemu jest gotowa do użycia zaraz po zdjęciu zawleczki
+ Posiada manometr, dzięki któremu możemy sprawdzić ciśnienie w gasnicy w każdej chwili
+ Posiada Sprawozdanie z Badań z Instytutu Energetytki potwierdzające możliwość gaszenia pożarów urządzeń elektrycznych do 1000V włącznie
Dane techniczne:
+ skuteczność gaśnicza ABF
+ objętość srodka gaśniczego 2 dm3
+ masa całkowita 3,65 kg
+ czynnik roboczy - Azot
+ rodzaj środka gaśniczego - Wodny roztwór FireFilm-Premix 3% AFFF
+ czas działania min. 6 s
+ ciśnienie próbne zbiornika 27 bar
+ ciśnienie robocze 16 bar
+ zakres temperatur stosowania +5°C - +60°C